Terug naar de eerste pagina van XML-sitemaps.nl Direct aanmelden bij de zoekmachines

Google en Sitemaps


Niet alleen Yahoo en Bing (het vroegere Microsoft Live) maar ook Google ondersteunt actief het gebruik van het Sitemap-protocol. Met het Sitemap-protocol kunt u zorgen dat zoekmachines weten welke URL's op uw websites kunnen worden doorzocht. De eenvoudigste vorm van een sitemap die gebruik maakt van het Sitemap-protocol, is een XML-bestand met een lijst van URL's voor een site. Het protocol is zeer schaalbaar, zodat het geschikt is voor websites van elk formaat. Ook kunnen webmasters extra informatie over elke URL opnemen (wanneer de URL het voor het laatst is bijgewerkt, hoe vaak de URL wordt gewijzigd, hoe belangrijk de URL is in vergelijking met andere URL's op de site), zodat de site effectiever door zoekmachines kan worden doorzocht.

XML Sitemaps voor spiders


xml sitemap voo zoekmachine spiders

Sitemaps zijn met name handig wanneer zoekmachine spiders (of gewone bezoekers) niet alle gebieden van een website kunnen bereiken via de normale website interface. (Doorgaans is dit het geval wanneer gebruikers niet alle delen van de site kunnen bereiken door de koppelingen op de site te volgen). Bij sites waarvan sommige pagina's alleen bereikbaar zijn via een zoekformulier, is het bijvoorbeeld handiger als u een sitemap maakt en deze verzendt naar zoekmachines.

Het Sitemap-protocol is een aanvulling op, maar geen vervanging van, de zoekmechanismen op basis van crawlen die al door zoekmachines worden gebruikt om URL's te vinden. Wanneer u één of meer Sitemaps verzendt naar een zoekmachine, kunnen de crawlers van die machine uw site beter doorzoeken.

Het gebruik van dit protocol biedt geen garantie voor opname van uw webpagina's in een zoekindex. Het gebruik van dit protocol heeft geen invloed op de manier waarop uw pagina's worden gerangschikt door bijvoorbeeld Google, de zogenaamde zoekmachine ranking. Wel is het zo dat als uw pagina niet gevonden kan worden door de zoekmachines, u nooit een ranking zult krijgen!

XML Sitemaps en Google

Sitemaps zijn een methode om Google te informeren over pagina's op uw site die ze anders misschien niet zouden kunnen vinden. Een XML-sitemap, meestal gewoon sitemap genoemd, is een lijst van de pagina's op uw website. Als u een sitemap maakt, op uw site plaatst en verzendt naar Google, zorgt u ervoor dat Google op de hoogte is van alle pagina's op uw site, inclusief de URL's die tijdens de normale crawlprocedure van Google niet worden gevonden.

Gratis XML sitemap generator


Maak nu uw eigen XML sitemapMaak nu uw eigen XML sitemap met onze handige gratis XML sitemap generator

En vergeet niet uw website aan te melden bij de zoekmachines


© 2020 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste aanpassingen: 02-04-2020